Van Report: Year 2017

Year 2017

 Ελένη Ιατρού – Κατηγορία: Physical & Psychological

Η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Ελένη Ιατρού, προπηλακίστηκε από μέλη της «Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου», οι οποίοι πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία έξω από 1ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, κατά της φοίτησης εννέα προσφύγων στη Δομή Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων (ΔΥΕΠ). Κάποιοι εκ των διαδηλωτών διέκοψαν τη ζωντανή σύνδεση, κατηγορώντας τη δημοσιογράφο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ενώ ένας εκ αυτών μάλιστα έβαλε το χέρι του μπροστά στην κάμερα, ενώ κάποιος άλλος επιχείρησε να χτυπήσει την κάμερα με έναν πλαστικό σωλήνα. Η δημοσιογράφος ενώ βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση δέχθηκε φραστική επίθεση και η ίδια και το συνεργείο του σταθμού με αποτέλεσμα να διακοπεί βίαια η σύνδεση και να χρειαστεί η παρέμβαση της αστυνομίας για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Link 1 |Link 2

Μαρία Δενεξά – Κατηγορία Institutional / Psychological

Η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά δέχθηκε επίθεση από χρήστη του Twitter, με ένα εντελώς ανάρμοστο σχόλιο για την αδερφή της, η οποία πάσχει από σύνδρομο Down. Ο χρήστης @Gspanoudis321 ενοχλήθηκε από την ανάρτησή της κ. Δεναξά «εισβολής και των τραμπουκισμών ομάδας χρυσαυγιτών και του βουλευτή του κόμματος Γιάννη Λαγού σε σχολείο του Περάματος», απαντώντας με τον πιο επαίσχυντο τρόπο σε βάρος της δημοσιογράφου. Στη φωτογραφία, μάλιστα, με την προσβλητική λεζάντα, ο χρήστης έγραφε: «Ποιο από τα 2 είναι το καθυστερημένο δεν μπορώ να καταλάβω» και συνέχισε με «ευχές» για την υγεία τη δική της και την οικογένειά της που πραγματικά δεν αξίζει να αναπαράγουμε.
Link

Νατάσα Γιάμαλη – Κατηγορία: Semantic

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Νατάσα Γιάμαλη, δέχεται κύμα σεξιστικών και όχι μόνο επιθέσεων με χαρακτηρισμούς και  υπαινιγμούς για την εμφάνισή της ως σχολιάστρια στην εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης» της δημόσιας τηλεόρασης. Μιλάει για κιτρινισμό, καθώς υποστηρίζει ότι συγκεκριμένα μέσα παρουσιάζουν φωτογραφίες της από τα social media μαζί με πληροφορίες που δεν ευσταθούν.
Link

Μαρία Τραυλού – Κατηγορία: Physical/ Phycological

Τον Φεβρουάριο το 2017, η δημοσιογράφος Μαρία Τραυλού έπεσεθύμα προπηλακισμού στο Ωραιόκαστρο. Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3  και συνεργείο του σταθμού δέχτηκαν επίθεση από άτομα οργάνωσης που ήθελαν να διακόψουν τη μετάδοση των διαμαρτυριών στις οποίες και οι ίδιοι συμμετείχαν που αντιδρά στη φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολείο του Ωραιοκάστρου.
Link

Ρεπόρτερ ERT – Κατηγορία: Workplace

Η ρεπόρτερ της ERT,  Α.Μ. φέρεται πως έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον προϊστάμενό της. H διοίκηση της ΕΡΤ έχει ήδη καλέσει τις δύο πλευρές και διενεργείται προκαταρκτική εξέταση. Υπάρχουν πηγές που αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος προϊστάμενος έχει παρενοχλήσει  ξανά πριν δύο μήνες με τον ίδιο τρόπο συνάδελφο.

Link 1 | Link 2 | Link 3 (Καταγγελία της Δημοσιογράφου)

Geoff Ho – Κατηγορία: Physical

Ο δημοσιογράφος Geoff Ho μεταφέρεται στο ασθενοφόρο από έναν διασώστη που κρατά με δύναμη ένα πανί στο λαιμό του προκειμένου να σταματήσει την αιμορραγία μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε από έναν εκ των τριών τρομοκρατών στο Λονδίνο στην αγορά του Μπόροου.
Το Παρατηρητήριο δεν γνωρίζει αν ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος τραυματίσθηκε σε ώρα  ή εξ’αιτίας δημοσιογραφικού καθήκοντος και το ερευνά.
Link 1 | Link 2

 

Use the reverse engineering method that was outlined in look at this this article