Ο δημοσιογράφος Νικολάι Αντρούσιενκο πέθανε μετά από ξυλοδαρμό

 

Mετά από μια άνιση μάχη με το θάνατο, πέθανε ο δημοσιογράφος Νικολάι Αντρούσιενκο, 73 ετών. Ο δημοσιογράφος άφησε την τελευταία του πνοή, χθες, Τετάρτη 19 Απριλίου, στο νοσοκομείο όπου βρισκόταν σε κώμα τον τελευταίο ενάμιση μήνα. .

Ο γνωστός αντιφρονών δημοσιογράφος, ιδρυτής της εφημερίδας “Τα Νέα της Πετρούπολης”, είχε δεχτεί επίθεση αγνώστων, μπροστά στο σπίτι του, οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν ανελέητα, πριν από έξι εβδομάδες.

Ο Ντενίς Γιούσοφ, διευθυντής σύνταξης των “Νέων της Πετρούπολης” δήλωσε πως, παρά το γεγονός ότι οι δράστες της επίθεσης παραμένουν άγνωστοι, εν τούτοις η επίθεση και η δολοφονία του Νικολάι Αντρούσιενκο, σχετίζονται με τις έρευνες και τα ρεπορτάζ του σχετικά με τη διαφθορά στο δήμο και την περιοχή της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Νικολάι Αντριούσενκο ήταν δημοτικός σύμβουλος στην Αγίας Πετρούπολη από το 1990 μέχρι το 1993, ενώ ήταν γνωστός υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολέμιος του οργανωμένου εγκήματος και της διαφοράς.

Το 2007 είχε φυλακιστεί με τις κατηγορίες της παρεμπόδισης της δικαιοσύνης, μετά τη δημοσίευση σειράς ρεπορτάζ για διάφορες δολοφονίες και στημένες δίκες στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων.

πηγή φωτό

Πηγή: www.jaj.gr